Oikealla paikalla.

Adiente löytää juuri sinulle sopivimman työpaikan tai työntekijän.

Henkilö-/soveltuvuusarvioinnit

Rekrytointi- tai head-hunting toimeksiantojen tukena käytetään tänään yhä useammin jonkun tyyppistä henkilöarviointia varmistamaan rekrytoinnin onnistumisen. Testejä on monen tyyppisiä, mutta niiden avulla on aina tarkoitus selvittää työnhakijan kykyä menestyä tehtävässä. Arvioinneilla voidaan kartoittaa monta eri asiaa, kuten henkilön työskentelytapaa, ominaisuuksia, osaamista ja motivaatiotekijöitä.

Adienten käyttämällä DISC henkilöarvioinnilla on tarkoitus muodostaa objektiivinen kuva työnhakijan soveltuvuudesta haettuun työtehtävään, sekä miten hyvin työntekijä sopii asiakasyrityksen organisaatioon. Tämä saavutetaan vertaamalla keskenään työtehtävää, analyysituloksia, henkilön omia näkemyksiä sekä asiantuntijamme analyysiä kokonaisuudesta. Huolella toteutettu henkilöarviointi rekrytoinnin yhteydessä varmistaa oikean työnhakijan valintaa.

Adientellä konsulttimme Marika Högström-Andersson tekee Extended DISC® analyysit. Extended DISC® antaa yksilöille, tiimeille ja organisaatioille helposti käytettävän sähköisen työkalun henkilön käyttäytymisen ja luonteen identifiointiin ja arviointiin. Extended DISC® perustuu 1920-luvulla kehitettyyn suosittuun DISC teoriaan, ja sillä on monta sovellusaluetta, muun muassa johtajuus ja organisaation kehitys, kommunikaatio ja vuorovaikutus taitojen kehittäminen, asiakaspalvelukoulutus, jne.

Rekrytointitoimeksiantojen yhteydessä tehtävien henkilöarviointien lisäksi Adiente tekee myös muita arviointeja, kuten ryhmäanalyysejä ja parianalyysejä. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!