Oikealla paikalla.

Adiente löytää juuri sinulle sopivimman työpaikan tai työntekijän.

Henkilöstövuokraus

Henkilöstövuokraus

Elämme alati muuttuvassa maailmassa, myös yritystasolla. Yritysten on nopeasti pystyttävä vastaaman erilaisiin tilanteisiin, mikä vaatii henkilöstöltä paljon.

Adiente on mainio vaihtoehto oman henkilöstön lisäpalkkaamiselle ja –kouluttamiselle, sillä meiltä yritys saa aina juuri sellaisen resurssin, jota tarvitsee tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kyseessä voi olla esimerkiksi oman henkilöstön sairasloma tai muu poissaolo, tai sellaisen henkilön palkkaaminen, jota ei löydy omasta talosta.

Adienten työnhakijat ovat hyvin koulutettuja ja yhteistyökykyisiä, heillä on yhdessä hyvin laaja osaaminen, koulutus, kokemus ja pätevyys. Tämä tarkoittaa, että me voimme tarjota asiakkaillemme sopivan ja osaavan henkilön erittäin laajalla osaamisalueella.

Adienten henkilöstövuokrausprosessi:

Adientelle on tärkeää, että myös lyhytaikainen vuokrattu henkilöstöresurssi soveltuu sekä tehtävään että yrityskulttuuriin. Tämän takia panostamme lyhyempiaikaiseen vuokraukseen samalla tavalla kuin rekrytointiin.


1. Adienten konsultti ja asiakas tapaavat
Adientelle on tärkeätä käydä asiakkaan toimistolla ja nähdä paikan jossa työntekijä tulee työskentelemään. Henkilökohtaisen tapaamisen aikana Adienten konsultti näkee tulevia työkavereita, toimistoa, yrityskulttuuria ja toimintatapoja - kaikki asioita jotka ovat tärkeitä oikean työntekijän valitsemiseen. Tapaamisen aikana laaditaan työntekijä profiili, jonka mukaan Adienten konsultti lähtee hakemaan sopivaa työntekijää. Samalla allekirjoitetaan myös tarvittavat sopimukset.

2. Adienten konsultti hakee sopivaa työntekijää
Työprofiilia käyttäen, Adiente etsii asiakkaalle sopivan työntekijän cv tietokannastaan ja laatii yleensä tehtävästä myös työpaikkailmoituksen. Haastattelemme parhaiten soveltuvat ehdokkaat ja haastattelussa ja tarkistamme heidän taustat.

3. Ehdokkaat esitellään asiakkaalle
Esittelemme sovittuna ajankohtana asiakkaalle yleensä kolme sopivinta ehdokasta, jonka jälkeen asiakas haastattelee hakijat ja valitsee työntekijänsä.

4. Toimeksianto alkaa
Kun kaikki osapuolet ovat sopineet asioista, toimeksianto alkaa. Pidämme yhteyttä koko toimeksiannon ajan sekä asiakkaaseen että työntekijään. 

5. Toimeksianto päättyy tai työntekijä rekrytoidaan asiakkaalle
Toimeksiannon päätyttyä Adienten konsultti on yhteydessä sekä asiakasyritykseen että työntekijään, ja työsuhde arvioidaan. Usein Adienten vuokrasuhteet päättyvät siten, että asiakasyritys rekrytoi työntekijän. Adiente kirjoittaa työntekijälle työtodistuksen.